top of page

VEEL GESTELDE VRAGEN.....

...... en antwoorden

Kan ik een keertje komen kijken?
Je kunt zelfs 4 keer gratis en geheel vrijblijvend komen kijken! Wel is het handig om dit van te voren even te melden via ons ‘kijkformulier’. Dan kunnen we je gelijk melden of we die dag een speciale activiteit hebben gepland, waarvoor je bijvoorbeeld een regenpak of je fiets nodig hebt.

Wanneer zijn de opkomsten?
Bevers: elke zaterdag van 10:30 tot 12:30
Waterwelpen: elke zaterdag van 13:30 tot 16:00
Verkenners  elke zaterdag van 12:00 tot 16:30 *tijden variëren afhankelijk van het seizoen*
Wilde vaart: elke zaterdag van 13:00 tot 16:00 
Loodsen:  elke vrijdagavond van 20:00 tot 22:00 *hierna wordt nog een drankje gedronken in de bar*

Draaien jullie tijdens de vakanties?
In principe draaien we elke week, behalve in de zomervakantie (de eerste week is kamp), en in de kerstvakantie. Soms komt het echter voor dat een feestdag precies op een draaidag valt, dan kunnen we besluiten om deze draaidag over te slaan. Eenmaal per jaar is er een leidingweekend, dan is er ook geen opkomst.

Wat is de contributie?
Iedereen kan alvorens lid te worden, eerst 4 weken lang geheel gratis en vrijblijvend komen kijken. 
De actuele kosten m.b.t. het lidmaatschap kunt u hier vinden (wijzigingen voorbehouden)

Hoe moet ik de contributie betalen?
Het scoutingseizoen loopt van september tot september. Eind september krijgt u per mail een factuur toegestuurd voor het nieuwe seizoen. We bieden u de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Let wel op dat het voordeliger is om voor het hele jaar te betalen dan wanneer u dit in termijnen doet. Als na 1 november nog niet het hele of een termijnbedrag bij ons binnen is zal u een 1e herinnering krijgen waarin wij verzoeken alsnog te betalen. Indien in januari blijkt dat u de contributie nog steeds niet op de rekening van de groep staat zal er halverwege de maand januari een 2e herinnering verzonden worden. Helaas moeten wij bij deze tweede herinnering wel 5 euro administratiekosten in rekening brengen.

Zijn er daarnaast nog kosten?
Ja, ten eerste is er het uniform. Deze bestaat uit een capuchontrui die je bij de groep bestelt (eventueel aangevuld met de polo), en de das.

Ten tweede worden de kampen los verrekend. Een weekendkamp is meestal tussen de 20 en 35 euro, en het zomerkamp tussen 130 en 150 euro (voor Waterwelpen en Zeeverkenners). De exacte kosten variëren  en zijn afhankelijk van locatie en activiteiten. De kosten worden tijdig in brieven vermeld.

Hoe zit het precies met kampen?
Dat verschilt per speltak. De bevers hebben 1 keer per jaar een logeernachtje en een zomerkamp waar ze 2 of 3 nachtjes op kamp gaan. De Waterwelpen gaan hebben 2 weekendkampen (van vrijdagavond tot zondagmiddag), en één week (zaterdag tot zaterdag) in de eerste week van de zomervakantie. De Zeeverkenners gaan normaal gesproken een week  op zomerkamp, en hebben daarnaast altijd een herfstkamp, winterkamp, lentekamp (bakskamp).

Hoe zit het met zeilen?
Zeilen is iets wat we vooral doen bij de zeeverkenners, wilde vaart en loodsen. De Waterwelpen zullen wel het water opgaan, maar dit is meer spelenderwijs, en enkel met begeleiding.

Bij de zeeverkenners kun je echt leren zeilen. Iedere Zeeverkenner zal een basisniveau krijgen, gewoon door iedere zaterdag mee te varen. We doen regelmatig wedstrijdjes en spelletjes op het water, en de overige tijd kun je vrij zeilen. Je zult hiermee de basis van het zeilen al aardig in de vingers krijgen. Wie echt wilt leren zeilen, kan zeilles krijgen. Het einddoel is daarbij een het internationaal erkende CWO 3 diploma (kielboot), waarmee je overal een zeilboot kunt huren.

Heb ik nog iets nodig?
Als het slecht weer is blijven we binnen in het clubhuis. Maar als het even kan gaan we lekker naar buiten. De kans is groot dat je af en toe vies thuis komt, dus trek oude kleren aan. Voor een paar regeldruppels zijn we, zeker bij de verkenners, niet bang. Dus trek een lekkere warme jas in de winter.

De verkenners raden we aan om altijd een regenpak mee te nemen, en in de zomer een zwembroek en handdoek. Zwemvesten zijn aanwezig, maar als je zelf een eigen zwemvest bezit kun je die natuurlijk ook gebruiken.

 

Op het clubhuis hangen beveiligingscamera’s. Wat gebeurt er met de beelden?
Wij vinden het belangrijk dat er vertrouwelijk met de beelden wordt omgegaan. Hierom hebben wij een een cameraprotocol opgesteld waarin terug te vinden is wat ons camerabeleid is.
Dit beleid is hier te vinden

bottom of page